EDICOL-T :
Jedlá bezešvá tubulární folie EDICOL-T je vyrobená z kolagenní bílkoviny. Je určena pro výrobu tepelně opracovaných nebo sušených masných výrobků formovaných síťkou, případně v samostatné fólii. Fólie zaručuje atraktivní přírodní vzhled konečného masného výrobku, velmi jemný skus jeho povrchové vrstvy a nabízí nové možnosti při inovacích stávajících masných výrobků nebo vývoji jedinečných masných specialit. Jedinečnost kolagenní folie Edicol-T spočívá v možnosti narážení a uzavírání na automatických klipsovacích zařízeních.
Barevné varianty : čirá/CLR, smoke (kouřová)/SMK
Úpravy : OE - otevřený konec roubíku
Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 60, 80, 90, 105, 125
Doporučené zpracování :
- Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu vyznačeném na krabičce
- Při zpracování je nutné chránit folii před přímým kontaktem s vodou
- Folie umožňuje narážení a uzavírání na všech běžných typech narážek a klipsovacích zařízeních, které konstrukčně umožňují zpracování daného průměru výrobku
- Folii je možno narážet společně s uzenářskou síťkou (rolky, nářezy, apod.)
- Fermentované výrobky doporučujeme narážet výhradně s odpovídající síťkou
- Pro narážení folie se síťkou je nutné použít speciální aplikátor
- Folii je možno narážet bez uzenářské síťky jako „D“ tvar (bochníky a výrobky formované v klecích)
Balení a úprava :
- Folie je dodávána buď řásněná v roubících pro strojní opracování nebo ve formě přířezů pro ruční narážení a uzavírání
- Folie je balena v PE obalech chránících ji před vysycháním a následně v kartonech značených etiketami s detailním popisem produktu
Výhody :
- Široká škála možných receptur a tvarů
- Atraktivní a přirozený vzhled masného výrobku
- Zvýšení šťavnatosti výrobku díky zadržení šťáv uvnitř výrobku
- Vysoká absorpce kouře při uzení
- Snadné odstranění síťky po tepelném opracování
- Folie je zcela jedlá, velmi elastická a na povrchu hotového výrobku nepostřehnutelná
- Vysoká produktivita při použití výkonných narážek a klipsovacích automatů a poloautomatů
- Standardní velikost a hmotnost jednotlivých kusů masných výrobků
Aplikace : Uzené rolky a nářezy, Drůbeží šunky, Formované výrobky v klecích, Pikantní sekané masové pečeně
Poloautomatická aplikace folie EDIOL-T se síťkou :
Video - aplikace síťky - kliknutím na obrázek spustíte přehrávání
SPR :
Salámová kolagenní střeva SPR vyráběná z vytříděné kvalitní štípenkové klihovky, určená pro výrobky tepelně opracované, tedy krátce sušené a zauzené s následným dovařením v páře. Jsou vhodná pro automatické narážení a klipsování, ale rovněž vhodné pro ruční narážení ve formě přířezů. K přednostem obalu patří pevnost a odolnost při zpracování, velmi dobrá propustnost pro kouř a vodní páru. Přilnavost k dílu je na standardní úrovni, možná je i loupatelná úprava všech barevných modifikací s označením „L“, např. SPR-L (barva přírodní, loupatelná úprava), resp. SPR M-L (barva mahagon, loupatelná úprava). Výrobky v kolagenních obalech SPR mají přirozený vzhled a barvu. Kolagenní střeva SPR nejsou určena ke konzumaci s uzeninou.
Varianty úpravy : SPR - standardní přilnavost, SPR-L - zlepšená loupatelnost, SPR-V - protiplísňová úprava (lze použít i na salámy s ušlechtilou plísní na povrchu)
Barevné varianty : čirá/CLR, mahagon/MAH
Úpravy : na roli, řásněné roubíky, přířezy vázané nebo vázané s klipsou
Dostupné kalibry (narážecí v mm) : od 35 do 120
Doporučené zpracování :
- Před narážením je nutné střeva namočit minimálně na 10 minut do nasyceného roztoku kuchyňské soli o teplotě 25°C (±5°C)
- Střeva musí být do lázně zcela ponořena
- Narážení následuje ihned po vyjmutí z lázně
- Pokud jsou střeva v úpravě RTU, není třeba je před narážením namáčet
- Střeva je možno uzavírat vázáním nebo klipsováním (vázáné přířezy) nebo na automatech s roztažnými čelistmi (řásněná střeva)
- Tepelné opracování se většinou používá klasické, tzn. zasušení, uzení, dováření a dosušení
- Střeva běžně snášejí 90°C suché teploty a 75°C při 100 % relativní vlhkosti (vaření v páře)
Balení a úprava :
- Kolagenní obaly jsou dodávány na rolích, ve formě vázaných přířezů nebo řásněna v roubících
- Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech
- Na přání může být kolagenní obal potištěn až šestibarevným potiskem, a to i oboustranně
Výhody :
- Vyrábějí se v průměrech od 35 do 120 mm v barvě přírodní, mahagon, světlý mahagon, hnědá a tmavý losos
- Výborná propustnost kouře a vodní páry
- Snadná loupatelnost u verze SPR-L
- Možnost potisku
- Stálost kalibru
- Dodáváme i ve formě RTU (okamžitě připraveno pro narážení)
- Dobrá stabilita při tepelném opracování
- Pevnost a odolnost při zpracování
- Přírodní vzhled a barva
Aplikace : Junior salám, Turistický salám, Selský salám, Vysočina, Šunkový salám
014 :
Střeva typu 014 jsou salámové kolagenní obaly vyráběné z vytříděné kvalitní štípenkové klihovky určené pro trvanlivé výrobky za studena zrající. Tyto obaly jsou určeny pro masné výrobky opracované uzením a sušením. Výrobky ve střevu typu 014 nelze vařit v páře. Obaly se vyznačují vysokou pružností a přilnavostí k dílu, i když se s ním nespojují. Díky těmto vlastnostem je u hotových výrobků možno dosáhnout hladkého povrchu, případně optimální vrásčitosti dle použitého způsobu opracování. Stěna kolagenního střeva je dobře propustná pro kouř a vlhkost. Výrobky v těchto obalech nemají tendenci tvorby zaschlého kroužku u povrchu výrobku nebo plesnivění. Výsledné masné výrobky charakterizuje dobrá loupatelnost obalu. Robustnější varianta střeva 014 je označená 014-H a je vhodná pro silné mechanické zatížení. Střevo je vhodné pro všechny masné výrobky opracované sušením, zejména však pro aplikace s velkými kusy masa a delší dobou zrání. Kolagenní střeva 014 a 014-H nejsou určena ke konzumaci s uzeninou.
Varianty úpravy : 014 - standardní přilnavost, 014-L - zlepšená loupatelnost, 014-V - protiplísňová úprava (lze použít i na salámy s ušlechtilou plísní na povrchu)
Barevné varianty : čirá/CLR, mahagon/MAH, bílá/WHI - pouze kalibr 55 mm
Úpravy : na roli, řásněné roubíky, přířezy vázané nebo vázané s klipsou
Dostupné kalibry (narážecí v mm) : od 35 do 120
Doporučené zpracování :
- Řasený kolagenní obal 014 v RTU úpravě se zpracovává bez namáčení a je připraven k okamžitému použití po vybalení z plastového přepravního obalu
- Řasený kolagenní obal 014 bez RTU se doporučuje namáčet před zpracováním na alespoň 20 minut v nasyceném roztoku kuchyňské soli při teplotě 25 až 30°C. Obal musí být zcela ponořen v lázni a je třeba ho zpracovat ihned po vyjmutí z lázně
- Obaly 014 je možno tepelně opracovávat při max. teplotě prostředí 30°C
Balení a úprava :
- Kolagenní obaly jsou dodávány na rolích, ve formě vázaných přířezů nebo řásněny v roubících
- Baleny jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech
- Na přání může být kolagenní obal potištěn až šestibarevným potiskem, a to i oboustranně
Výhody :
- Střeva dobře přijímají barvu kouře, výrobky mají přirozenou, kaštanově hnědou barvu, nemají sklon k šednutí
- Vyrábějí se v průměrech od 30 do 125 mm v barvě přírodní a mahagonové (dva odstíny)
- Střeva mají vysokou pružnost, která sušeným výrobkům zajišťuje výborný vzhled s minimální vrásčitostí povrchu a dobrou loupatelnost
- Na přání mohou být střeva typu 014 potištěna
Aplikace : Chorizo, Paprikáš, Dunajská klobása, Salami
Doplňkový sortiment
V naší široké nabídce pro potravinářský průmysl a drobnou domácí výrobu
naleznete také tyto položky :
- Želatina potravinářská 260 Bloom, zrno 0,8 mm (20 US-Mesh)
- Motouz (nitě) uzenářský lněný - č. 4, 8
- Sůl dusitanová, balení 25 kg
- Sůl jedlá, balení 25 kg
- Škrob bramborový, balení 25 kg
- Barvivo karamel tekutý E 150d, balení 25 kg
- Barvivo ANATO E 160b (norbixin), balení 5 kg
- Špejle lipové, hrocené i nehrocené, balení 1.000 ks
- Úvazky ke klipsám (salámová očka PP)
PREMIUM FRESH :
Jedlé kolagenní střevo PREMIUM FRESH je určeno pro široký sortiment čerstvých klobásových výrobků. Je určeno pro výrobu tepelně neopracovaných masných výrobků - trvanlivé klobásy (nepraskají při narážení zmrzlého díla), grilovací klobásy tepelně neopracované. Střeva PREMIUM FRESH se vyznačují minimálním smršťováním stěny střeva. Mají velmi jemný skus a přirozený vzhled. Jsou určena ke zpracování na všech typech moderních narážecích strojů.
Barevné varianty : čirá/CLR
Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku
Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 19, 20, 21, 22, 24, 26, 28, 33
Doporučené zpracování :
- Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu vyznačeném na krabičce
- Narážejte pouze na doporučené kalibry
- Narážet je možno „na rovno“ nebo s automatickým přetáčením
- Narážet je nutno na stůl, pro automatické navěšování nejsou střívka PREMIUM FRESH vhodná
Balení a úprava :
- Střívka jsou dodávána nařásněná v roubících, s uzavřenými či otevřenými konci roubíků
- Na krabičkách a kartonech jsou umístěny etikety s detailním označením produktu
- Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech
Výhody :
- Výrobky mají lesklý a čerstvý vzhled
- Velmi jemný skus hotových výrobků
- Stálý kalibr a tvar výrobků
- Snadné narážení na všech moderních typech narážecích strojů
- Ideální pro vysokorychlostní narážení
- Narážení zmrzlého díla - střevo se netrhá
Aplikace : trvanlivé - sušené, fermentované mini salámy, polotrvanlivé typu Vysočina, tepelně neopracované výrobky typu Vinná klobása apod.
Dokumenty ke stažení : Kalibry a barvy , Calibres and colors
FINE-AFF :
Jedlé kolagenní střevo FINE-AFF je určeno pro široký sortiment odvařovaných klobásových výrobků. Jsou určena pro výrobu masných výrobků, které jsou před konzumací opékány (bílé klobásy, vinné klobásy, apod.) - grilovací klobásy. Střeva FINE-AFF se vyznačují minimálním smršťováním stěny střeva při opékání, fritování nebo grilování. Mají velmi jemný skus a přirozený vzhled. Jsou určena ke zpracování na všech typech moderních narážecích strojů.
Barevné varianty : čirá/CLR
Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku
Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 19, 20, 21, 22, 24, 26, 28, 33
Naražené výrobky lze opékat :
- Na holé rozpálené pánvi
- Na nízké vrstvě tuku
- Ve vysoké vrstvě tuku, do které jsou výrobky ponořeny (fritování)
- Grilováním
- Opékáním na otevřeném ohni
Doporučené zpracování :
- Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu vyznačeném na krabičce
- Narážejte pouze na doporučené kalibry
- Narážet je možno „na rovno“ nebo s automatickým přetáčením
- Narážet je nutno na stůl, pro automatické navěšování nejsou střívka CORIA C vhodná
Balení a úprava :
- Střívka jsou dodávána nařásněná v roubících, s uzavřenými či otevřenými konci roubíků
- Na krabičkách a kartonech jsou umístěny etikety s detailním označením produktu
- Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech
Výhody :
- Výrobky mají lesklý a čerstvý vzhled
- Velmi jemný skus hotových výrobků
- Stálý kalibr a tvar výrobků
- Snadné narážení na všech moderních typech narážecích strojů
- Ideální pro vysokorychlostní narážení
- Naražený výrobek se pouze odvařuje v udírně
Aplikace : bílé klobásy, vinné klobásy, grilovací klobásy, Breakfast Sausage
DEVRO Tender plus (STIX-S) :
Kolagenní střeva "DEVRO Tender plus" jsou určena pro tepelně opracované i neopracované výrobky velmi malých kalibrů nebo pro výrobky určené do konzerv.
Barevné varianty : čirá/CLR
Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku
Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 13, 16, 17, 18
Výhody :
- Výrobky mají lesklý a čerstvý vzhled
- Velmi jemný skus hotových výrobků
- Stálý kalibr a tvar výrobků
- Snadné narážení na všech moderních typech narážecích strojů
- Ideální pro zauzované výrobky
- Velmi pevná při narážení
Aplikace : uzenářské výrobky - speciality velmi malého kalibru (13), uzenářské výrobky určené do konzerv
Služby pro zákazníky - masný průmysl
Potisk obalových materiálů :
Naše firma disponuje flexotiskárnou, na které je možné tisknout až 6 barvami. Tisk provádíme na plastová a fibrousová střeva, plátno, papír, ploché fólie či rukávy. Provádíme i tisk termoetiket a speciální potisky .
Úprava obalových materiálů :
- veškeré typy a druhy střev Vám dodáme podle Vašich přání v požadované úpravě jako :
ŘÁSNĚNÉ v roubících o délce 20 - 25 m
KLIPSOVANÉ PŘÍŘEZY v délkách dle požadavku
Konzultace a poradenská činnost :
- provádíme poradenství v oblasti použití a zpracování všech typů a druhů střev, technologie masné výroby
- po dohodě k dispozici zkušený technolog v oblasti uzenářské výroby a kolagenních střev přímo na místě výroby
Strana 2 z 3