EDICOL-T :

Jedlá bezešvá tubulární folie EDICOL-T je vyrobená z kolagenní bílkoviny. Je určena pro výrobu  tepelně opracovaných nebo sušených masných výrobků formovaných síťkou, případně v samostatné fólii. Fólie zaručuje atraktivní přírodní vzhled konečného masného výrobku, velmi jemný skus jeho povrchové vrstvy a nabízí nové možnosti při inovacích stávajících masných výrobků nebo vývoji jedinečných masných specialit. Jedinečnost kolagenní folie Edicol-T spočívá v možnosti narážení a uzavírání na automatických klipsovacích zařízeních.

Barevné varianty : čirá/CLR, smoke (kouřová)/SMK

Úpravy : OE - otevřený konec roubíku

Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 60, 80, 90, 105, 125

Doporučené zpracování :

  • Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu vyznačeném                  na krabičce
  • Při zpracování je nutné chránit folii před přímým kontaktem s vodou
  • Folie umožňuje narážení a uzavírání na všech běžných typech narážek a klipsovacích zařízeních,                        které konstrukčně umožňují zpracování daného průměru výrobku
  • Folii je možno narážet společně s uzenářskou síťkou (rolky, nářezy, apod.)
  • Fermentované výrobky doporučujeme narážet výhradně s odpovídající síťkou
  • Pro narážení folie se síťkou je nutné použít speciální aplikátor
  • Folii je možno narážet bez uzenářské síťky jako „D“ tvar (bochníky a výrobky formované v klecích)

Balení a úprava :

  • Folie je dodávána buď řásněná v roubících pro strojní opracování nebo ve formě přířezů pro ruční                      narážení a uzavírání
  • Folie je balena v PE obalech chránících ji před vysycháním a následně v kartonech značených etiketami          s detailním popisem produktu

Výhody :

  • Široká škála možných receptur a tvarů
  • Atraktivní a přirozený vzhled masného výrobku
  • Zvýšení šťavnatosti výrobku díky zadržení šťáv uvnitř výrobku
  • Vysoká absorpce kouře při uzení
  • Snadné odstranění síťky po tepelném opracování
  • Folie je zcela jedlá, velmi elastická a na povrchu hotového výrobku nepostřehnutelná
  • Vysoká produktivita při použití výkonných narážek a klipsovacích automatů a poloautomatů
  • Standardní velikost a hmotnost jednotlivých kusů masných výrobků

Aplikace :  Uzené rolky a nářezy, Drůbeží šunky, Formované výrobky v klecích, Pikantní sekané masové pečeně

 

 


 

Poloautomatická aplikace folie EDIOL-T se síťkou :

 

Video - aplikace síťky - kliknutím na obrázek spustíte přehrávání

SPR :

Salámová kolagenní střeva SPR vyráběná z vytříděné kvalitní štípenkové klihovky, určená pro výrobky tepelně opracované, tedy krátce sušené a zauzené s následným dovařením v páře. Jsou vhodná pro automatické         narážení a klipsování, ale rovněž vhodné pro ruční narážení ve formě přířezů. K přednostem obalu patří pevnost a odolnost při zpracování, velmi dobrá propustnost pro kouř a vodní páru. Přilnavost k dílu je na standardní úrovni, možná je i loupatelná úprava všech barevných modifikací s označením „L“, např. SPR-L (barva přírodní, loupatelná úprava), resp. SPR M-L (barva mahagon, loupatelná úprava). Výrobky v kolagenních obalech SPR mají přirozený vzhled a barvu. Kolagenní střeva SPR nejsou určena ke konzumaci s uzeninou.

Varianty úpravy :  SPR - standardní přilnavost, SPR-L - zlepšená loupatelnost, SPR-V - protiplísňová úprava (lze použít i na salámy s ušlechtilou plísní na povrchu)

Barevné varianty : čirá/CLR, mahagon/MAH

Úpravy : na roli, řásněné roubíky, přířezy vázané nebo vázané s klipsou

Dostupné kalibry (narážecí v mm) : od 35 do 120

Doporučené zpracování :

  • Před narážením je nutné střeva namočit minimálně na 10 minut do nasyceného roztoku kuchyňské soli          o teplotě 25°C (±5°C)
  • Střeva musí být do lázně zcela ponořena
  • Narážení následuje ihned po vyjmutí z lázně
  • Pokud jsou střeva v úpravě RTU, není třeba je před narážením namáčet
  • Střeva je možno uzavírat vázáním nebo klipsováním (vázáné přířezy) nebo na automatech s roztažnými             čelistmi (řásněná střeva)
  • Tepelné opracování se většinou používá klasické, tzn. zasušení, uzení, dováření a dosušení
  • Střeva běžně snášejí 90°C suché teploty a 75°C při 100 % relativní vlhkosti (vaření v páře)

Balení a úprava :

  • Kolagenní obaly jsou dodávány na rolích, ve formě vázaných přířezů nebo řásněna v roubících
  • Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech
  • Na přání může být kolagenní obal potištěn až šestibarevným potiskem, a to i oboustranně

Výhody :

  • Vyrábějí se v průměrech od 35 do 120 mm v barvě přírodní, mahagon, světlý mahagon, hnědá a tmavý        losos
  • Výborná propustnost kouře a vodní páry
  • Snadná loupatelnost u verze SPR-L
  • Možnost potisku
  • Stálost kalibru
  • Dodáváme i ve formě RTU (okamžitě připraveno pro narážení)
  • Dobrá stabilita při tepelném opracování
  • Pevnost a odolnost při zpracování
  • Přírodní vzhled a barva

Aplikace :  Junior salám, Turistický salám, Selský salám, Vysočina, Šunkový salám



014 :

Střeva typu 014 jsou salámové kolagenní obaly vyráběné z vytříděné kvalitní štípenkové klihovky určené                      pro trvanlivé výrobky za studena zrající. Tyto obaly jsou určeny pro masné výrobky opracované uzením a sušením.     Výrobky ve střevu typu 014 nelze vařit v páře. Obaly se vyznačují vysokou pružností a přilnavostí k dílu, i když se s ním nespojují. Díky těmto vlastnostem je u hotových výrobků možno dosáhnout hladkého povrchu, případně optimální vrásčitosti dle použitého způsobu opracování. Stěna kolagenního střeva je dobře propustná           pro kouř a vlhkost. Výrobky v těchto obalech nemají tendenci tvorby zaschlého kroužku u povrchu výrobku nebo plesnivění. Výsledné masné výrobky charakterizuje dobrá loupatelnost obalu. Robustnější varianta střeva          014 je označená 014-H a je vhodná pro silné mechanické zatížení. Střevo je vhodné pro všechny masné výrobky opracované sušením, zejména však pro aplikace s velkými kusy masa a delší dobou zrání. Kolagenní střeva 014 a 014-H nejsou určena ke konzumaci s uzeninou.

Varianty úpravy :  014 - standardní přilnavost, 014-L - zlepšená loupatelnost, 014-V - protiplísňová úprava (lze      použít i na salámy s ušlechtilou plísní na povrchu)

Barevné varianty : čirá/CLR, mahagon/MAH, bílá/WHI - pouze kalibr 55 mm

Úpravy : na roli, řásněné roubíky, přířezy vázané nebo vázané s klipsou

Dostupné kalibry (narážecí v mm) : od 35 do 120

Doporučené zpracování :

  • Řasený kolagenní obal 014 v RTU úpravě se zpracovává bez namáčení a je připraven k okamžitému               použití po vybalení z plastového přepravního obalu
  • Řasený kolagenní obal 014 bez RTU se doporučuje namáčet před zpracováním na alespoň                             20 minut v nasyceném roztoku kuchyňské soli při teplotě 25 až 30°C. Obal musí být zcela ponořen v lázni        a je třeba ho zpracovat ihned po vyjmutí z lázně
  • Obaly 014 je možno tepelně opracovávat při max. teplotě prostředí 30°C

Balení a úprava :

  • Kolagenní obaly jsou dodávány na rolích, ve formě vázaných přířezů nebo řásněny v roubících
  • Baleny jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech
  • Na přání může být kolagenní obal potištěn až šestibarevným potiskem, a to i oboustranně

Výhody :

  • Střeva dobře přijímají barvu kouře, výrobky mají přirozenou, kaštanově hnědou barvu, nemají sklon                  k šednutí
  • Vyrábějí se v průměrech od 30 do 125 mm v barvě přírodní a mahagonové (dva odstíny)
  • Střeva mají vysokou pružnost, která sušeným výrobkům zajišťuje výborný vzhled s minimální                             vrásčitostí povrchu a dobrou loupatelnost
  • Na přání mohou být střeva typu 014 potištěna


Aplikace :  Chorizo, Paprikáš, Dunajská klobása, Salami

Doplňkový sortiment

V naší široké nabídce pro potravinářský průmysl a drobnou domácí výrobu

naleznete také tyto položky :

  • Želatina potravinářská 260 Bloom, zrno 0,8 mm (20 US-Mesh)
  • Motouz (nitě) uzenářský lněný - č. 4, 8
  • Sůl dusitanová, balení 25 kg
  • Sůl jedlá, balení 25 kg
  • Škrob bramborový, balení 25 kg
  • Barvivo karamel tekutý E 150d, balení 25 kg
  • Barvivo ANATO E 160b (norbixin), balení 5 kg
  • Špejle lipové, hrocené i nehrocené, balení 1.000 ks
  • Úvazky ke klipsám (salámová očka PP)

 


 

 

 

PREMIUM FRESH :

Jedlé kolagenní střevo PREMIUM FRESH je určeno pro široký sortiment čerstvých klobásových výrobků. Je určeno pro výrobu tepelně neopracovaných masných výrobků - trvanlivé klobásy (nepraskají při narážení zmrzlého díla), grilovací klobásy tepelně neopracované. Střeva PREMIUM FRESH se vyznačují minimálním smršťováním stěny střeva. Mají velmi jemný skus a přirozený vzhled. Jsou určena ke zpracování na všech typech moderních narážecích strojů.

Barevné varianty : čirá/CLR

Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku

Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 19, 20, 21, 22, 24, 26, 28, 33

Doporučené zpracování :

  • Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu  vyznačeném na krabičce
  • Narážejte pouze na doporučené kalibry
  • Narážet je možno „na rovno“ nebo s automatickým přetáčením
  • Narážet je nutno na stůl, pro automatické navěšování nejsou střívka PREMIUM FRESH vhodná

Balení a úprava :

  • Střívka jsou dodávána nařásněná v roubících, s uzavřenými či otevřenými konci roubíků
  • Na krabičkách a kartonech jsou umístěny etikety s detailním označením produktu
  • Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech

Výhody :

  • Výrobky mají lesklý a čerstvý vzhled
  • Velmi jemný skus hotových výrobků
  • Stálý kalibr a tvar výrobků
  • Snadné narážení na všech moderních typech narážecích strojů
  • Ideální pro vysokorychlostní narážení
  • Narážení zmrzlého díla - střevo se netrhá

Aplikace :   trvanlivé - sušené, fermentované mini salámy, polotrvanlivé typu Vysočina, tepelně neopracované výrobky typu Vinná klobása apod.

Dokumenty ke stažení : Kalibry a barvy , Calibres and colors

         


 

FINE-AFF :

Jedlé kolagenní střevo FINE-AFF je určeno pro široký sortiment odvařovaných klobásových výrobků. Jsou určena       pro výrobu masných výrobků, které jsou před konzumací opékány (bílé klobásy, vinné klobásy, apod.) -        grilovací klobásy. Střeva FINE-AFF se vyznačují minimálním smršťováním stěny střeva při opékání, fritování nebo grilování. Mají velmi jemný skus a přirozený vzhled. Jsou určena ke zpracování na všech typech moderních narážecích strojů.

Barevné varianty : čirá/CLR

Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku

Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 19, 20, 21, 22, 24, 26, 28, 33

Naražené výrobky lze opékat :

  • Na holé rozpálené pánvi
  • Na nízké vrstvě tuku
  • Ve vysoké vrstvě tuku, do které jsou výrobky ponořeny (fritování)
  • Grilováním
  • Opékáním na otevřeném ohni

              

Doporučené zpracování :

  • Roubíky se narážejí bez předchozího zvlhčování ihned po vyjmutí z krabičky, dle návodu vyznačeném na krabičce
  • Narážejte pouze na doporučené kalibry
  • Narážet je možno „na rovno“ nebo s automatickým přetáčením
  • Narážet je nutno na stůl, pro automatické navěšování nejsou střívka CORIA C vhodná

Balení a úprava :

  • Střívka jsou dodávána nařásněná v roubících, s uzavřenými či otevřenými konci roubíků
  • Na krabičkách a kartonech jsou umístěny etikety s detailním označením produktu
  • Balena jsou vždy v plastové folii a následně v kartonech

Výhody :

  • Výrobky mají lesklý a čerstvý vzhled
  • Velmi jemný skus hotových výrobků
  • Stálý kalibr a tvar výrobků
  • Snadné narážení na všech moderních typech narážecích strojů
  • Ideální pro vysokorychlostní narážení
  • Naražený výrobek se pouze odvařuje v udírně

Aplikace :   bílé klobásy, vinné klobásy, grilovací klobásy, Breakfast Sausage


DEVRO Tender plus (STIX-S) :

Kolagenní střeva "DEVRO Tender plus" jsou určena pro tepelně opracované i neopracované výrobky velmi       malých kalibrů nebo pro výrobky určené do konzerv.

Barevné varianty : čirá/CLR

Úpravy : OE - otevřený konec roubíku, KN - uzavřený konec roubíku

Dostupné kalibry (narážecí v mm) : 13, 16, 17, 18

Výhody :

  • Výrobky mají lesklý a čerstvý vzhled
  • Velmi jemný skus hotových výrobků
  • Stálý kalibr a tvar výrobků
  • Snadné narážení na všech moderních typech narážecích strojů
  • Ideální pro zauzované výrobky
  • Velmi pevná při narážení

Aplikace :   uzenářské výrobky - speciality velmi malého kalibru (13), uzenářské výrobky určené do konzerv

Služby pro zákazníky - masný průmysl

 

Potisk obalových materiálů :

Naše firma disponuje flexotiskárnou, na které je možné tisknout až 6 barvami. Tisk provádíme na plastová a fibrousová střeva, plátno, papír, ploché fólie či rukávy. Provádíme i tisk termoetiket a speciální potisky .

     

Úprava obalových materiálů :

- veškeré typy a druhy střev Vám dodáme podle Vašich přání v požadované úpravě jako :

ŘÁSNĚNÉ v roubících o délce 20 - 25 m

KLIPSOVANÉ PŘÍŘEZY v délkách dle požadavku

Konzultace a poradenská činnost :

- provádíme poradenství v oblasti použití a zpracování všech typů a druhů střev, technologie masné výroby

- po dohodě k dispozici zkušený technolog v oblasti uzenářské výroby a kolagenních střev přímo na místě výroby